top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Τι ΔΕΝ συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017



Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων καταστροφολογίας όπως πλημμυρών που θα σκεπάσουν μεγάλα κομμάτια στεριάς, ισοπεδωτικών σεισμών, ουράνιων σωμάτων που πλησιάζουν απειλητικά τον πλανήτη μας, λανθασμένα ερμηνευμένες προφητείες και άλλα πολλά τα οποία μόνο πανικό μπορούν να προκαλέσουν και στους πιο διστακτικούς των θεωριών συνομωσίας. Ως ομάδα, τασσόμαστε κατά των αναφορών σε αυτές τις καταστροφολογίες ή ακόμα και σε προσπάθεια ερμηνειών τους όταν τα στοιχεία δικαιολόγησης/αιτιολόγησής τους είναι ελλιπή έως και σχεδόν ανύπαρκτα! Όμως “οι κανόνες” υπάρχουν για να τους παραβιάζουμε, οπότε θα εξετάσουμε το συγκεκριμένο θέμα λίγο πιο σφαιρικά υπό το πρίσμα των “ανεκπλήρωτων καταστροφολογιών”.

Πως ξεκίνησε το παραλήρημα

Οι αναφορές για το “τέλος του κόσμου” ξεκινάνε απο το 1056 (!!!) και συνεχίστηκαν το 1293, 1483, 1827 (χωρίς να υπάρχουν πολλά δεδομένα για το πως θα ερχόταν το τέλος).

Λεπτομέρειες γνωρίζουμε για τις παρακάτω ημερομηνίες:

1844


Ο Αμερικανός Βαπτιστής William Miller, μιλούσε δημοσίως για τον Δεύτερο ερχομό του Χριστού κάτι το οποίο δεν επαληθεύτηκε και η ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 1844 έμεινε γνωστή ως “η Μεγάλη Απογοήτευση”.

1997


Πριν 20 χρόνια, 39 μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης “Heaven’s Gate”, αυτοκτόνησαν με απώτερο στόχο να επιβιβαστούν στον ιπτάμενο δίσκο που τους περίμενε αλώστε να κρυφτούν πίσω από τον κομήτη Hale-Bopp πριν την υποτιθέμενη καταστροφή του κόσμου.

2000


Millennium bug. Εκείνη την εποχή ο κόσμος γινόταν ολοένα πιο μικρός με την ενωση του στο διαδυκτιο, η ηλεκτρονικη εποχη ηταν πλεον εδώ για τα καλά. Και ξαφνικά ούπς δεν ειχαν προβλέψει οτι στην αλλαγή της χιλιετίας υπηρχε ο κινδυνος να καταρευσουν όλα οταν θα άλλαζε ο χρόνος ψηφιακά απο το '99 στο '00.

2003


Ο Πλανήτης-Χ ήταν να χτυπήσει τη Γη το 2003, αλλά ποτέ δεν συνέβη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της NASA, “Eφόσον το 2003 δεν προκλήθηκε καμία καταστροφή, η ημερομηνία μετατέθηκε το 2012 για να συμβαδίζει με το ημερολόγιο των Μάγια”.

2011


Ο Harold Camping ισχυριζόταν πως θα έρθει η Συντέλεια στις 21 Μαίου 2011 στις 6 το απόγευμα με ισχυρούς σεισμούς.

2012


Η προφητεία των Μάγια είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση η οποία πιθανόν δεν θα έπρεπε να συγκαταλέγεται σε εκείνες της καταστροφολογίας αλλά για το τυπικό οι περισσότεροι πίστευαν πως στις 21 Δεκεμβρίου 2012, θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου μιας και το ημερολόγιο των Μάγια σταμάταγε στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

2015


Ο Chris McCann, ιδρυτής του “eBible fellowship”, πίστευε πως στις 7 Οκτωβρίου ο κόσμος θα καταστρεφόταν απο μια μεγάλη φωτία για να ανασκευάσει αργότερα έκπληκτος με ανακοίνωση στο blog του.

O David Meade και η 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η συγκεκριμένη ημερομηνία προτάθηκε από τον David Meade, αριθμολόγο και φανατικό υποστηρικτή των θεωριών συνομωσίας.


Όπως όλοι οι συνομοσιολόγοι εξέδωσε ένα βιβλίο “Planet X - The 2017 Arrival” στο οποίο ισχυρίζεται πως την συγκεκριμένη ημερομηνία ο πλανήτης Χ (γνωστός και ως “Nibiru”) θα συγκρουστεί με τη Γη. ΞΑΝΑ !!!

Την συγκεκριμένη πρόταση την στήριξε σε ένα απόσπασμα της Βίβλου, στο κεφάλαιο 13 9-10 όπου διαβάζουμε: “ Τα αστέρια του παραδείσου και οι αστερισμοί τους δεν θα δείξουν το φως τους. Ο Ήλιος που θα ανατείλει θα είναι σκοτεινός και το Φεγγάρι δεν θα δώσει το φως του”.

Φυσικά την επόμενη μέρα (24/9) ανασκεύασε και υποστήριξε οτί εννοούσε πως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα εμφανιστούν κάποια σημάδια (????) τα οποία τον Οκτώβρη θα επαληθεύσουν την θεωρία του...

Επίλογος


Οι θεωρίες, οι οποίες στηρίζονται σε προφητείες ή σε προσπάθεια αποκωδικοποίησης των Γραφών (τις περισσότερες φορές από τυχάρπαστους συγγραφείς ή φανατισμένους Χριστιανούς) δεν οδηγούν πουθενά. Η βασικη πηγή “του κακού” είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία, χάρην τηλεθέασης, προτιμούν να δώσουν τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό βήμα σε ανθρώπους οι οποίοι στερούνται βασική ικανότητα παρουσίασης των στοιχείων γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν!

Όσο και να θέλουν κάποιοι, η Απόκαλυψη δεν θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν λάβουμε υπόψη και τις θεωρίες περί “Simulation Hypothesis” (θα καλυφθεί σχολαστικά σε μελλοντικό θέμα), πιο εύκολο και ανώδυνο είναι να τραβηχτεί η μπρίζα παρά να τρέχουμε πανικόβλητοι στους δρόμους ξέροντας πως δεν θα σωθούμε!

5 views0 comments
bottom of page