top of page
Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Το αλφάβητο των EVP's μέρος 3ο (πρακτική)



Στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο της αρθρογραφίας του αλφαβήτου των EVPs, αναλύσαμε την ιστορία και τη θεωρία, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε αυτή τη γνώση πως να τη χρησιμοποιήσετε στη πράξη. Πώς να εκτελέσετε μια συνεδρία EVP είναι πραγματικά καθαρά θέμα προτίμησης. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ και τις μεθόδους του, όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με την άλλη μεριά. Αυτή η καταχώρηση δεν γίνεται να πει στους ανθρώπους πώς πρέπει να γίνετε, αλλά μάλλον για να μοιραστούν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν και κάποιες προτάσεις για do's και don'ts, όταν βρίσκονται στο πεδίο.

Το να προκαλείς ''πνεύματα'' κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ήταν για πολύ καιρό μόδα, και πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική μέχρι και σήμερα. Η ιδέα πίσω από αυτό ήταν ο ερευνητής να χρησιμοποιήσει σκληρή, απαιτητική γλώσσα για να πάρει κάποια απάντηση στο EVP. Ευτυχώς, αυτή η μέθοδος είναι όλο και λιγότερο της μόδας μεταξύ των σοβαρών ερευνητών του παραφυσικού. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρή, απαιτητική γλώσσα δεν είναι και ότι καλύτερο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, και λειτουργούν πολύ καλά κατά τη διεξαγωγή μιας συνόδου EVP.

Μια μέθοδος που έχω χρησιμοποιήσει, και πραγματικά λειτουργεί καλά όταν κάνετε την έρευνά σας είναι η εξής. Τα ''πνεύματα'' φαίνεται να ανταποκρίνονται πολύ καλά όταν παίζετε μουσική από την εποχή που προήλθε για παράδειγμα. Επίσης, μιλάμε για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους ή αφορούν την ιστορία του χώρου, αυτό μπορεί από μόνο του να προκαλέσει ένα ''πνεύμα'' να ανταποκριθεί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Ωστόσο, αυτό είναι αποτελεσματικό, εάν είναι ο ερευνητής σε θέση να καθορίσει σε ποια εποχή ένα ''πνεύμα'' ανήκει και από που. Αυτό όμως προϋποθέτει και σοβαρή μελέτη του μέρους και της ιστορίας οπού και θα διεξαχθεί η έρευνα.

Κανείς δεν θέλει να υπενθυμίσει ένα γεγονός που είναι αρνητικό. Το ίδιο ισχύει και για ένα ''πνεύμα''. Κατά τη διεξαγωγή μιας συνόδου EVP, μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα να συζητήσει με το ''πνεύμα'' για το πώς πέθανε. Ποιος θέλει να γίνει του γίνει υπενθύμιση σε κάτι τέτοιο; Κανένας. Δοκιμάστε αποφεύγοντας τα θέματα του θανάτου και τις δικές σας ιδέες σχετικά με μια μετά θάνατον ζωή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι μερικά ''πνεύματα'' μένουν πίσω επειδή φοβούνται το θάνατο και είναι τρομοκρατημένα από το τι θα επακολουθήσει. Απλά να συνομιλεί ο ερευνητής με ένα ''πνεύμα'' σαν να μιλούσαμε με έναν φίλο.

Όταν παρακολουθείτε μερικές από τις τηλεοπτικές εκπομπές ή παρατηρώντας τους άλλους να κάνουν μια συνεδρία EVP, έχω παρατηρήσει ότι ο ερευνητής ρίχνει τις ερωτήσεις του γρήγορα και αναμένει μια άμεση απάντηση. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λανθασμένο με αυτήν την προσέγγιση, θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτό που εγώ αποκαλώ το πέπλο της συνείδησης.

Το πέπλο της συνείδησης είναι ότι το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών. Ένα κενό, αν θέλετε. Λόγω αυτού του χάσματος, ένα πνεύμα μπορεί να μην είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις γρήγορα. Μου αρέσει να αφήνω ένα κενό 30 έως 40 δευτερολέπτων μεταξύ των ερωτήσεων. Με αυτόν τον τρόπο το πνεύμα έχει χρόνο να ανταποκριθεί έξυπνα, και μπορείτε να πάρετε μερικές φορές καθαρά και μεγάλα EVPs.

Ενώ οι ερωτήσεις είναι στάνταρ διαδικασία κατά τη διάρκεια μιας συνόδου EVP, εγώ προτείνω να μιλάμε μόνο με έναν άλλο ερευνητή. Έχετε μια συνομιλία με το πρόσωπο που είστε στην έρευνα και είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς ένα ''πνεύμα'' στην πραγματικότητα μπορεί να ενταχθεί σχετικά με τη συνομιλία σας. Θυμηθείτε τα ''πνεύματα'' μπορεί να είναι (ήταν) άνθρωποι και τίποτα δεν είναι καλύτερο από μία τέτοια συμμετοχή κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Όπως είπα και στην αρχή, η διενέργεια μιας συνεδρία EVP είναι θέμα στυλ. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις τεχνικές που έχω χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, και φαίνεται να λειτουργούν πολύ καλά. Αν τα χρησιμοποιήσετε στις δικές σας έρευνες, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω πώς πήγε.

http://thegeeksguide.weebly.com/ricks-blog/the-abcs-of-evps-part-3-practice

5 views0 comments
bottom of page